Spiritueel gelukkig - TopConsulenten

Belangrijke tips voor een gelukkig huwelijk, gegrond in spiritualiteit

Wat is een spiritueel gelukkig huwelijk? Een spiritueel huwelijk is er een die de individuen evenveel eert als het idee van een huwelijk zelf. Beide mensen lopen op hetzelfde moment hun eigen pad, waardoor ze elkaar de ruimte geven om te groeien. Een goed spiritueel huwelijk biedt een veilige ruimte voor elkaar, evolueren, stijgen en verbinden.

Altijd evolueren

Een ding dat we hebben gehoord wanneer mensen over relaties praten, is het idee: “Ga terug naar de dag dat je elkaar voor het eerst ontmoette. Behandel elkaar zoals je eerst hebt ontmoet. “Weten dat je meer verliefd bent geworden en dat de relatie nu krachtiger is. Je bent geëvolueerd.

Het is goed om het leven en het huwelijk te versterken door samen dingen te doen. Een nieuwe fase creëren. Niet onafhankelijk van elkaar zijn maar afhankelijk. Samen kunnen jullie meer creëren, met meer kracht en licht, dan beiden afzonderlijk.

Veel paren voelen een zeurende leegte en ze zoeken naar manieren om het te laten verdwijnen. Misschien zou een romantische cruise helpen, of een nieuw huis. Sommigen kijken naar therapie om communicatievaardigheden te leren.

Maar de realiteit is dat romantiek kan mislukken. Dat geldt ook voor geld, woorden en zelfs liefde. Al deze dingen zijn soms niet genoeg, want wat tegenwoordig in veel huwelijken ontbreekt, gaat dieper. Als menselijke wezens hebben we behoefte aan betekenis in ons leven.

We geloven dat het antwoord ligt in het opbouwen en onderhouden van een band van liefde in een spiritueel kader, een kader dat betekenis geeft aan het huwelijk.

Wat je nodig hebt is dat je relatie niet alleen speciaal, maar ook heilig is; een overtuiging dat je relatie een situatie is voor genezing en groei; en een acceptatie dat jouw relatie precies is waar het op een bepaald moment moet zijn.

Herken je eigen heilige liefdesverhaal

Het verhaal van elk stel is een uniek spiritueel drama dat een rijk gestructureerde achtergrond van betekenis biedt aan het getrouwde leven. Misschien heb je geweldige kansen overwonnen om samen te zijn. Misschien werd je snel verliefd, verbaasd dat iemand je zo goed kon begrijpen. Misschien kwam je uit een pijnlijke achtergrond en was je verrast om door iemand te worden gevoed.

Het lijkt nu alsof het op magische wijze is gebeurd – maar dat gebeurde niet. Je hebt de magie gemaakt, detail voor detail. Je vormde de heilige band door elkaar te koesteren en te verzorgen – door aandacht te schenken aan elkaar met de geïntensiveerde focus die kenmerkend is voor het verliefd worden.

Maak tijd vrij om met je partner te praten over mooie dingen uit jullie relatie

Herlees de brieven of kaarten die je aan elkaar hebt geschreven. Bekijk oude foto’s van goede tijden die je hebt gedeeld. Stel jezelf de vraag (zonder een onmiddellijk antwoord te verwachten): “Wat is de betekenis van ons huwelijk?”

Het klinkt ongelooflijk, maar het is zo dat de meeste mensen totale vreemdelingen beter behandelen dan hun eigen echtgenoot. In een geestelijk huwelijk is er een voortdurende stroom van vriendelijkheid en oprechte zorg. Dit is een actief proces, een proces waarin je voortdurend je partner probeert te begrijpen, om in contact te komen met zijn of haar behoeften, en om met je hele wezen te reageren op je partner.

Je vraagt ​​je misschien af: “Wat als ik de enige ben die het geven doet en mijn behoeften nooit worden vervuld?” In onze ervaring, als het patroon van het “bijhouden van score” wordt verbroken, vinden opmerkelijke veranderingen plaats. Je begint je te realiseren dat hoewel relaties op elk moment uit balans kunnen lijken, deze verschuiving van de schalen gedurende een leven niet significant is. En hoewel zorgzaamheid onzelfzuchtig is, heeft het grote voordelen.