Positieve energie - topconsulenten

Hoe herken je de bron van jouw negatieve energie?

Zoveel als er positieve energie is in de wereld om ons heen, is er een gelijke balans van negatieve energie. Negativiteit komt in verschillende vormen voor – je kunt negativiteit voelen in een bepaalde ruimte, situatie of persoon. Negativiteit is een barricade in de levensweg. Het maakt je eigen energie, je tijd en je spirituele welzijn leeg. We hebben interactie met energieën, positief en negatief. Het kan ons denken, onze emoties en zelfs onze fysieke gezondheid beïnvloeden. Als je niet herkent waar de negativiteit vandaan komt, kun je erin verdwalen en verstikken.

Hoe kun jij de bronnen van negatieve energie in je leven herkennen?

Wanneer je ze vindt, kun je effectief werken aan het elimineren van de bronnen uit je leven – of in elk geval verminderen. Volg onderstaande stappen:

1. Zoek je heilige plaats.

Om te herkennen waar negativiteit schuilt, moet je volledig eerlijk tegen jezelf zijn – wat betekent dat je misschien moet accepteren dat jij de bron van de negativiteit zou kunnen zijn. Houd een open geest. Als je klaar bent om de stap naar volledige positiviteit te zetten, heb je al een enorme stap gemaakt. Vind je heilige ruimte in je hart en ziel waar volledige eerlijkheid heerst en je geest vrij kan zijn.

2. Overweeg het ongemakkelijke.

Kijk goed naar je leven. Denk aan je dagelijkse activiteiten. Denk na over de patronen die je volgt. Bekijk nu de gebieden die je het meest ongemakkelijk vindt. Is het jouw succes in je carrière? Heeft het te maken met jouw relaties, of misschien met bepaalde mensen? Betreft het geld? Er kunnen meerdere gebieden zijn die ongemakkelijk zijn, en dat is oke. Wanneer je deze gebieden hebt vastgesteld, ben je op weg om ze te helen.

3. Vertrouw op geluk.

Geluk – en positief zijn – vereist moed. Je moet de verwachtingen op andere gebieden loslaten en je moet geloven dat gelukkig zijn haalbaar is in alle situaties. Als je merkt dat de meeste negativiteit bij je werk ligt, probeer er dan achter te komen wat er gaande is. Heb je moeite om met collega’s om te gaan? Laat verwachtingen van hen los en denk na over hoe je beter kan samenwerken. Ben je gestrest over je prestaties? Concentreer je op het goede dat je doet, jouw vaardigheden en wat je naar de tafel brengt en focus op groei en leren. Dit werkt op elk gebied van het leven. Wanneer je jezelf verlost van verwachtingen en je concentreert op je eigen bestwil, je eigen gezondheid, productiviteit en geluk, zul je merken dat andere gebieden de negativiteit beginnen te negeren.

Hoewel je niet kunt beïnvloeden hoe anderen zich gedragen, of wat er op een bepaalde dag zal gebeuren, kun je zelf bepalen wat jij kunt doen en hoe je reageert op bronnen van negativiteit. Onthoud dat herkenning van negativiteit je effectief je zal helpen om positief licht naar dat gebied te brengen.

Als je meer begeleiding nodig hebt om de negativiteit in je leven te vinden en het te helpen elimineren, zal een TopConsulent jou goed kunnen begeleiden.


Geplaatst

in

door

Tags: