Hoe voelt een spirituele opening?

Een eerste smaak van spirituele vrijheid.

Veel mensen krijgen een voorproefje van spirituele vrijheid in de vorm van een soort vreedzame spirituele opening. De eerste glimp is meestal geen spirituele ontwaking. In plaats daarvan is deze smaak of meerdere smaken een voorschot van het realiseren van spirituele vrijheid, en kunnen ze mensen inspireren om het spirituele pad te onderzoeken.

De reactie en je ego

Voelen je je goed na een spirituele glimp? Soms. Het hangt af van wat iemand ontdekt en hoeveel van zijn ego mee wilt werken. Als een persoon houdt van ontdekkingen, kunnen ze zich goed voelen. Maar dat gevoel is nog steeds grotendeels een soort van egoreactie. Soms is dat goede gevoel de opluchting om het ego zelf een tijdje te verlaten. Het kan zijn alsof je een zware rugzak laat vallen die je niet kende. Uiteindelijk raak je eraan gewend om het niet te dragen, en dus voel je je niet langer goed op dezelfde manier als vroeger. In dit opzicht normaliseren mensen in openheid en spirituele vrijheid.

Andere keren is die eerste smaak eng. Nogmaals, dit heeft te maken met de ego-interpretatie en reactie van de persoon op de ervaring. Ze kunnen hun ego gedachten plotseling zien vanuit een plek van diepe neutraliteit, en dit beangstigt sommige mensen.