Spiritueel Ontwaken? Omarm verandering en groei

Een metafoor voor spiritueel ontwaken

Stel je een oud huis voor dat uit elkaar valt. Het begint van de fundering te glijden, de elektrische bedrading is gerafeld en het sanitair is onherstelbaar gecorrodeerd. In dit stadium van het leven van het huis, is het beter om het te slopen dan om eindeloze reparaties te blijven doen. Wat heeft dit nou te maken met spiritueel ontwaken?

De kosten van het bouwen van een nieuw huis staan in verhouding met het repareren van het huidige huis. Met het bouwen van een nieuw huis kan een nieuwe fundering gelegd worden. Het voltooide huis functioneert beter en gaat langer mee. Dit is een metafoor dat je kunt gebruiken voor een bepaalde situatie in jouw leven.  Voor je dit zelf kan inzien moet je op een bepaalde manier ontwaakt zijn. Dit artikel gaat over spiritualiteit en spiritueel ontwaken.

Verandering en evolutie

Zoals eindeloos proberen om een ​​oud vervallen huis te repareren, weerstaan ​​we soms noodzakelijke en onvermijdelijke veranderingen. Wanneer het leven plotseling een omweg maakt, kan het angst creëren. Voor velen hebben veranderingen zoals het verliezen van een baan of het beëindigen van relaties een enorme impact. In werkelijkheid is verandering positief en een teken van een evoluerend leven. Het is niet altijd even makkelijk om op grote veranderingen te anticiperen.

Behoefte om spiritueel te ontwaken?

Wanneer veranderingen zich in ons leven beginnen voor te doen, kun je kiezen om erop te reageren. Verandering omarmen met openheid en flexibiliteit, of reageren met weerstand. Als je jouw armen opent voor de natuurlijke stroom van het leven, ben je in staat om krachtige ervaringen te creëren op basis van vreugde en liefde. Dit kun je zien als spiritueel ontwaken. Het is voor iedereen een unieke ervaring waar je waarschijnlijk erg verbaasd bent in het moment. Nieuwe ervaringen lijken het overblijfsel te vervangen. Hoe meer je probeert vast te houden aan dingen die aan je voorbijgaan, hoe meer je de evolutie van het leven tegenhoudt. 

Chaos en spiritueel ontwaken

Verandering kan chaotisch lijken wanneer je er niet klaar voor bent. Het is vaak je eigen waarneming die de chaos creëert. Herken je dit? Dan ben je misschien klaar om spiritueel te ontwaken. Dit klinkt wellicht wat zweverig maar het komt erop neer dat je als persoon klaar bent voor de verandering. Dat je stopt met vasthouden aan de huidige sleur van het leven. Na de chaos ontstaat er vanzelf weer een gezonde structuur.

Tijdens een spirituele ontwaking leer je meer over jezelf en word je een wijzer persoon. Vroeg of laat komen er periodes in het leven waar je de metafoor uit dit artikel aan kan koppelen.

Spiritueel ontwaken op het gebied van liefde en relatie

Veel mensen houden relaties vast die niet langer hun hoogste goed dienen. Zelfs als de relatie ontbreekt aan vertrouwen, communicatie of liefde, verzetten we ons soms tegen het einde uit angst dat niets nieuws het zal vervangen. Wanneer een partner wil vertrekken en de ander vasthoudt, creëert het spanning. De relatie zal nog steeds eindigen, maar de partner die werd achtergelaten, zal zich verlaten voelen en kan zelfs hopen op een terugkeer.

Klaar voor een spirituele ontwaking?In dergelijke situaties helpt het om de metafoor te omarmen. Het oude huis is niet langer veilig om in te leven en dus moet er een nieuwe gebouwd worden. Het eindresultaat is een mooie, veilige plek om te wonen die onderdak, warmte en nieuwe ervaringen biedt. Hoewel het oude huis zijn bewoners herinneringen en ervaringen heeft gegeven die nooit kunnen worden vervangen, heeft het geen zin om eraan vast te houden wanneer reparaties duurder zijn dan iets nieuws te bouwen.

Niets in het leven kan statisch blijven. De natuur heeft cycli. Het leven kent cycli. Van geboorte tot dood veranderen, groeien en evolueren we. Van jaar tot jaar leren we nieuwe dingen, beheersen we nieuwe vaardigheden en veranderen we onze overtuigingen. Wie je vandaag bent, is niet wie je tien jaar geleden was. Als je geconfronteerd wordt met veranderingen die je angstig maken, onthoud dan alle dingen die je in het verleden hebt mogen veranderen en hoe je leven hierdoor is getransformeerd.

Symptomen van Spiritueel Ontwaken

Fysieke klachten

Het is mogelijk dat je fysieke klachten ervaart in de vorm van nekpijn, rugpijn, hoofdpijn of andere gerelateerde klachten. Dit is mogelijk een gevolg van veel stress en kan erop duiden dat jij klaar bent voor een verandering. Deze fysieke klachten kunnen dus in relatie staan tot de behoefte aan spiritueel ontwaken. Een spirituele ontwaking is in dit geval een opening naar een nieuwe manier van leven. Een leven waar je de bagage even van je afschudt en je focust op jouw innerlijke welzijn. Je lichaam geeft aan dat het nodig is.

Verlangens en creativiteit

Merk je dat je sterke verlangens hebt naar een nieuwe leefomgeving en gaat  dit gepaard met creatieve uitbarstingen? Heb je het gevoel dat je nieuwe dingen wilt ondernemen of meer uit jezelf wilt halen? Luister dan naar deze verlangens en benut je creatieve vermogen. Spiritueel ontwaken kan hier een rol in spelen. Ga eens uit van je intuïtie en verbreed je horizon. Je zou hier eens met een Medium over kunnen praten.

Ben je erg ongeduldig?

Wanneer je eigenlijk veel bezig wilt zijn met persoonlijke ontwikkeling of spirituele ontwaking maar je hier de tijd niet voor hebt dan ontwikkel je gevoelens van ongeduld. Dit kan voor zekere irritaties zorgen voor jezelf en voor de mensen in jouw omgeving. Deze ongeduldige gevoelens kunnen duiden op de behoefte aan spiritueel ontwaken. De behoefte om jezelf te persoonlijk te ontwikkelen. Allereerst is dat een menselijke reactie op hoe jij momenteel in het leven staat. Hoe je er vervolgens op reageert zegt iets over hoe goed jij naar jezelf wilt luisteren. En tot slot zal je merken dat het soms erg nuttig kan zijn om goed naar je intuïtie te luisteren.

Wil je eens met een coach praten over dit onderwerp?


Geplaatst

in

door

Tags: