Schoondochters

Schoondochters en schoonmoeders problemen?

Over het algemeen verloopt de relatie tussen schoondochters en schoonmoeders niet al te best. Hoewel er natuurlijk genoeg schoondochters en schoonmoeders zijn die wel met elkaar door een deur kunnen is dit niet voor iedereen het geval. Mocht jij ook last hebben van deze moeizame relatie met je schoonmoeder of schoondochter? Lees dan verder. Wij laten je namelijk zien hoe het kan dat deze relatie zo stroef verloopt en wat de beste manieren zijn om er toch aan te kunnen werken. 

De redenen voor geschillen tussen schoondochters en schoonmoeders

Jullie houden van dezelfde man. Dat klinkt misschien gek maar plots ben je familie. Een schoonmoeder wil het beste voor haar zoon. Voor schoondochters levert dit allerlei verwachtingen op. Lastig als je niet zo goed weet hoe je hier mee om moet gaan. Over het algemeen is het zo dat schoonmoeders het lastig vinden om een goede band op te houden met hun schoondochter. Voor een schoonmoeder heeft haar zoon ineens een relatie met iemand die daarmee direct een belangrijk deel van de familie uitmaakt. Daarom vinden veel schoonmoeders het erg lastig om schoondochters als eigen kind te accepteren. De meest belangrijke factor die zorgt voor mogelijke problemen is de mentaliteit van de schoonmoeder. In veel gevallen gaat het om een gebrek aan acceptatie, al hoeft dit niet altijd zo te zijn. 

De relatie tussen Schoondochter en Schoonmoeder

Acceptatie komt van binnenuit doordat je besluit een persoon te zien zoals hij of zij is. Je kijkt als het ware voorbij de achtergrond van die persoon. Pas als je die persoon leert kennen en een aantal dingen over hem of haar te weten komt, kan een relatie worden opgebouwd. Het basisprobleem is dat de schoonmoeder het soms lastig vindt om de schoondochter te accepteren. Andersom kan het ook het geval zijn. De schoondochter kan het idee hebben dat de schoonmoeder haar zoon niet goed accepteert, hierdoor kan er ook wrijving ontstaan binnen de relatie. Beide problemen moeten worden verholpen om te werken richting een hechte band. 

Tips voor schoondochters om te werken aan een betere relatie

Nu je weet waar de problemen mogelijk vandaan komen is het tijd om te kijken naar de beste manieren waarop je de problemen kunt overbruggen. Om het wat makkelijker te maken hebben we hieronder de meest toegankelijke manieren voor je uiteengezet waarop jij in staat bent om de relatie net even wat beter te maken: 

Behandel je schoondochter of schoonmoeder als familie

Van alle tips is dit echt de belangrijkste tip die we je maar mee kunnen geven. De persoon met wie het niet zo goed klikt is namelijk wel verbonden met iemand van wie je veel houdt. Zie deze persoon dan ook echt altijd als familie. Zorg ervoor dat je jouw schoondochter behandelt zoals je zoon zou verwachten. Behandel je schoonmoeder juist weer zoals je man of vriend zou verwachten. Zelfs als haar gedrag niet echt bevorderend is, is het noodzakelijk om aardig te blijven. 

Vergeef je schoonmoeder of schoondochter

Vergeven is belangrijk binnen relaties met mensen om je heen. Zet wrok en een gevoel van gekwetst zijn echt opzij Hoe is dat mogelijk? Dit doe je door iemand volledig te vergeven voor de dingen die hij of zij heeft gedaan. Hoewel je het niet hoeft te vergeten moet je iemand wel de kans geven om vergeving te vragen. Door de persoon in kwestie te vergeven is het mogelijk om met een schone lei verder te gaan. 

Geef vertrouwen aan de ander

De laatste tip is om vertrouwen te geven aan de ander. Geloof dat anderen in wezen eerlijk zijn. Wees bereid om op gepaste wijze bepaalde problemen ter sprake te brengen. Als je vertrouwd wilt worden moet je hier echt het voortouw toe nemen. Vertrouw je schoonfamilie totdat je een reden krijgt om dat niet te doen. Alleen door de ander te vertrouwen is het mogelijk om te werken richting een betere relatie. Door dit te doen zal je schoonmoeder of -dochter je ook meer vertrouwen. 

We hopen dat je dankzij dit artikel een aantal handige tips mee hebt gekregen om aan jouw relatie met je schoondochter of schoonmoeder te werken. Mocht je graag in gesprek willen gaan met een coach over hoe je bepaalde zaken het beste aan kunt pakken dan is het middels onze site mogelijk om eenvoudig de juiste persoon hiervoor te vinden. Ons zoekformulier maakt het vinden van de juiste coach erg makkelijk. Lees ook reviews en beoordelingen van voorgaande klanten.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie