Hoe kan spiritualiteit jou helpen bij je carrière?

We haasten ons door onze dagen, weken en maanden. Vaak ben je ook nog ontevreden over het pad dat je beloopt. De waarheid is dat ons leven tegen ons schreeuwt, ons vertelt wat we ermee moeten doen, maar de meesten van ons nemen geen tijd om echt te luisteren. Als je je gevangen voelt in je gekozen carrière maar niet weet wat je eraan moet doen, zal spiritualiteit je op het goede spoor zetten.

Spiritualiteit en bewustzijn

Spiritualiteit is er in ieder van ons, maar de meeste mensen zijn blind voor het bestaan ​​ervan. Dus wat is spiritualiteit? Het is het vermogen om bewust te zijn. Om dit te doen, moet je eerst de ruis in je leven afstemmen. Dit omvat alle negatieve energieën die steeds in je opduiken, zoals angst, woede, jaloezie en wrok. Deze energieën zijn zeer beperkend en zullen er altijd in slagen je innerlijke gevoel te kwetsen. Wanneer je in staat bent om langs deze energieën heen te komen, dan open je jezelf om alle mogelijkheden in je leven te zien, in plaats van je te concentreren op de obstakels.

Mediteren

De beste manier om deze spirituele reis te maken, is manieren vinden om heel bewust te worden in je leven. Doe minstens één keer per dag een meditatieoefening. Meditatie is het vermogen om ‘in het moment te leven’, met een vlijmscherp bewustzijn van het heden. Dit zorgt ervoor dat je niet bezig bent met herinneringen uit het verleden of met plannen voor de toekomst. Het resultaat is dat je beter kunt luisteren naar en beter kunt reageren op de prikkels in je leven.

Je hoeft niet te lang te mediteren om het bewustzijn te krijgen dat je zoekt. Je kunt beginnen met een kleine, meer beheersbare hoeveelheid tijd, bijvoorbeeld vijf minuten, en opbouwen tot meer indien nodig. Een effectieve manier om te mediteren, is door je aandacht te richten op de eenvoudige ademhaling, het gevoel hoe de lucht in je lichaam komt wanneer je diep inademt en uitademt wanneer je uitademt.

Een andere effectieve manier is om in de natuur te lopen en alle bezienswaardigheden en geluiden om je heen in je op te nemen, zoals de fluitende vogels, de wind die de bladeren laat ritselen, de manier waarop de zon op je huid aanvoelt. Nog een andere goede manier is om je aandacht op je lichaam te richten en je bewust te worden van wat het op dat moment doet en hoe het voelt. Al deze tactieken dwingen je geest tot een bewustwording van het huidige moment dat je geest opent en je toestaat ontvankelijker te zijn voor de boodschappen die naar je toe komen. Neem even een kijkje naar de onderstaande tips, deze zullen jou op het goede spoor zetten.

Neem verantwoordelijkheid

Maak een balans van je leven tot nu toe en sluit vrede met het verleden. Dit gebeurt door verantwoordelijkheid te nemen voor je leven, geen schuld te geven en te leren hoe je jezelf en anderen kunt vergeven. Het geeft je een realistisch perspectief op je leven en bevrijdt je om de realiteit te accepteren of om verder te gaan.

Problemen aanpakken

Aanvaard en omarm problemen als ze zich voordoen. Benader ze met de houding dat je problemen hier zijn om je iets te leren, en zoek uit wat je van hen zou moeten leren.

Wees dankbaar

Straal dankbaarheid uit, niet voor je bezittingen maar voor de kleine dingen die elke dag gebeuren die je gelukkig maken. Dit kan zo klein zijn als dankbaar zijn voor de portier in jouw kantoorgebouw die de deur ‘s ochtends voor je openhoudt, of dankbaar zijn voor een onverwacht telefoontje van een vriend of vriendin. Wanneer je dankbaarheid beoefent, opent het je hart en brengt het je dichter bij anderen.

Bond met anderen

Vind anderen die op hun eigen spirituele reis zijn. Wanneer je je ervaringen met anderen met dezelfde geest bespreekt, wordt het voor iedereen sterker. Als je gesprekken hebt met mensen, blijf dan in het moment en luister echt naar wat ze zeggen. Ze zouden je belangrijke berichten kunnen geven.

Bijhouden

Begin met het bijhouden van een dagboek van ideeën of gedachten die in je opkomen. Doe dit terwijl je in een stille staat bent, zodat je kunt horen wat er in zit. Als je denkt dat je je carrière wilt veranderen, begin jezelf dan relevante vragen te stellen en noteer wat er uit dit gesprek met jezelf voortvloeit.

Negeer je dromen niet

Begin goed te letten op je dromen en wat ze je vertellen. Houd een “droomdagboek” naast je bed, zodat je alle gedachten kunt vastleggen die bij je opkomen als je wakker wordt.

Vertrouwen

Leer hoe je de boodschappen die je hoort kunt vertrouwen, want dit is de wijsheid van je ziel. Wees niet bang om actie te ondernemen, zelfs als je niet zeker weet of het de juiste richting is.

Persoonlijk advies over hoe spiritualiteit jouw carrière kan bevorderen? Praat dan met een van onze consulenten binnen dit onderwerp.