Gelukkig zijn? Hier zijn 6 tips die je kunnen helpen

Sommige mensen lijken altijd gelukkig te zijn. Ze worden wakker met een lach op hun gezicht en de hele dag door ademen ze een uitbundige vreugde uit. Ze zeggen dingen als “het leven is prachtig” en “is het een mooie dag”, elke keer dat je ze ziet. Hoog in hun leven zijn ze energiek, enthousiast en verwachten ze het grootste deel van de tijd het beste.

Wat is gelukkig zijn eigenlijk?

Geluk is erg persoonlijk. De meeste mensen zijn het erover eens dat geluk een gemoedstoestand is. Gelukkig zijn begint bij het hebben van een hart vol vreugde. Daardoor komt de geest in de pas en lijkt alles helder en vreugdevol. 

Intens gelukkig zijn lijkt een weg die maar voor weinig mensen is weggelegd. De meeste mensen hebben hoge piekmomenten spaarzaam besprenkeld met zorgen, stress en gewoon ongeluk. Echt gelukkig zijn is uniek en zeldzaam. Zou dit komen doordat mensen vergeten om zichzelf voldoende te ontwikkelen om gelukkig te zijn? Wat is gelukkig zijn eigenlijk? Een betere manier om naar deze vraag te kijken is wat geluk eigenlijk voor jou betekent. Jouw persoonlijke welzijn speelt daar best een grote rol in. 

Gelukkig zijn en zelfbewustzijn

Mensen die veel bezig zijn met persoonlijke en spirituele ontwikkeling zijn in staat om beter te luisteren naar hun intuïtie. Het vermogen om goed naar jezelf te kunnen luisteren kan je helpen om het leven te nemen zoals het komt. Je verwachtingen realistisch bij te stellen en dingen na te streven die jou gelukkig maken. Dit heeft te maken met de mate waarin je jouw zelfbewustzijn hebt ontwikkeld. Wil je het eens vanuit deze invalshoek benaderen? Praat dan eens met een coach over wat geluk voor jou betekent. 

Hier zijn 6 tips die je helpen bij het gelukkig zijn:

Laat het kind in je los

Je innerlijke kind is de sleutel tot je geluk en alles wat je kunt doen om het kind te overtuigen om te spelen, is van het grootste belang voor je gezondheid en geluk. Kinderen zijn dol op spelen, dansen en vooral zingen. Wanneer je stopt om erover na te denken, is het moeilijk om je niet gelukkig te voelen als je een lied zingt. Dus zing in de auto, tijdens je wandelingen en in huis en al snel zal je hart een nieuw deuntje zingen – één van geluk.

Vier elke dag

Elke dag heeft iets te vieren, hoewel je het moment waarop het komt het misschien niet erkent. Een moment waarop een probleem wordt opgelost met slechts één telefoontje, wanneer iemand je onverwachts een bedankkaart in de post stuurt of wanneer je kinderen eindelijk hun kamer opruimen zonder ruzie te maken. Dit zijn allemaal redenen om de dag te vieren.

Denk aan gelukkige momenten

Zo eenvoudig als het klinkt, door gewoon je gedachten naar de gelukkige kant van het leven te verplaatsen, zul je merken dat het volume van vreugde in je hart omhoog en omhoog gaat. Focus op het positieve, de schoonheid om je heen, en de eenvoudige geneugten die je leuk vindt en je zult vroeg of laat ontdekken dat je gelukkig bent. Denk er op een regenachtige dag over na hoe je als kind graag door een plas wilde rennen. Of als je rekeningen overspoelen, bedenk je hoe geliefd je bent bij de mensen om je heen.

Praat over vrolijke dingen

Gesprekken die zijn gericht op goed nieuws, interessante dingen en gelukkige ervaringen voeden je hart. Er is niets erger dan te luisteren naar iemand die eindeloos praat over de vreselijke krantenkoppen in de krant of gewoon van somberheid en verdoemenis geniet. Het betekent niet dat je je verdriet nooit naar een vriend mag uitzenden, maar gewoon meer tijd moet geven aan de goede ervaringen in je leven.

Doe veel waar je blij van wordt

Als je weet dat iets je gelukkig zal maken, doe het dan vaker. Voed jezelf een dieet met de dingen die je graag doet en je zult merken dat je het grootste deel van de tijd vol geluk zit. Soms nemen we de gewoonte om onszelf eenvoudige geneugten te ontzeggen omdat verantwoordelijkheden vooraan staan. Of erger, diep van binnen denken we niet dat we het verdienen.

Omring jezelf met gelukkige mensen

Sommigen van ons hebben rolmodellen nodig. Omring je met mensen die gelukkig zijn en dit geluk uitstralen. Je zult merken dat je in die flow mee zal gaan. Gelukkige mensen zorgen er niet alleen voor dat je je goed voelt in hun aanwezigheid, maar ze leren je ook hoe je gelukkig kunt zijn door het voorbeeld te geven. Omring jezelf met gelukkige mensen, dat zal jou zelf gelukkiger maken.

Op topconsulenten.nl vind je coaches die je kunnen helpen met het aanleren van deze gelukkige mindset. Een goed gesprek met een Life Coach kan jou helpen om veel gelukkiger door het leven te gaan.