Voorkom een depressie - topconsulenten

Een Depressie… hoe voorkom je het?

Een depressie sluipt er zomaar in

Wanneer je een regelmatig leven lijdt ben je niet zo vatbaar voor een burn-out of depressie. Helaas is het met een depressie vaak zo dat je er veel te laat achter komt. Jouw burn-out is al begonnen en vanaf dan wordt het alsmaar moeilijker om ermee om te gaan. Een depressie sluipt er zomaar in. Je kunt het dus beter voorkomen dan genezen. In dit artikel lees je hoe je jouw zaken op de rit moet houden en hoe je een depressie kan voorkomen.

Voorkom een depressie door middel van een regelmatig slaappatroon

Depressie regelmatig slaappatroonEen regelmatig slaappatroon zorgt voor een blijvende energieke mindset. Naast dat je minder last zal hebben van vermoeidheid houd je lichaam ook gewoon van vaste patronen. Een regelmatig slaappatroon voorkomt niet alleen een depressie of burn-out maar het levert je een hoop levensgenot op. Lig je vaak te piekeren in bed? Train je mindset om dit piekeren te verslaan. Gun jezelf de rust die je lichaam en geest nodig hebben. 

Een regelmatig en gezond eetpatroon

Eetpatroon depressie topconsulentenEen regelmatig eetpatroon helpt je ook om niet in een depressie te raken. Mensen die vaak laat in de avond nog een grote maaltijd nuttigen hebben vaak een onregelmatig slaappatroon. Het lichaam moet de maaltijd nog verteren en om dit liggend te doen, dat is niet ideaal. Anderen kunnen hun dag niet opstarten zonder een goed ontbijt. Uiteraard heeft iedereen zijn eigen eetpatroon wat goed voelt. Vaak is dat een gezond eetpatroon. Probeer dit goede eetpatroon te blijven volgen zodat je optimaal van de dag kan genieten en goed kan presteren. Het is voor iedereen wel herkenbaar dat het humeur niet zo best is als de persoon honger heeft.

 Leestip:

Slecht humeur? 4 Tips om je snel beter te voelen

Wees moedig

Het kan soms best lastig zijn om moed te tonen wanneer je angst voelt. Dat kan zijn wanneer je bepaalde keuzes moet maken in je leven. Bijvoorbeeld op het gebied van liefde, relatie of werk. Als je je laat leiden door angst dan neem je meestal de verkeerde beslissingen. Soms lijkt het logisch om een bepaalde weg te volgen omdat je simpelweg denkt dat dat de beste manier is, ook al is het tegen je gevoel in. Hierdoor kan je aardig uit balans raken.

In dit soort gevallen is het best lastig om de knoop door te hakken en afwachten lijkt dan vaak de meest veilige optie. Onzekerheid onthoud je de slagkracht om keuzes te maken die gebaseerd zijn op je intuïtie. Afwachten brengt je zelden het gewenste resultaat. In tegendeel, je krijgt er op een later moment weer mee te maken en dan komt het koud op je dak. Wees moedig en hak knopen door, dit geeft je orde en regelmaat. Als dit herkenbaar voor jou is dan helpt het om over jouw persoonlijke situatie te praten met een coach op TopConsulenten. Het werkt om jouw verhaal eens vanuit een andere invalshoek te kunnen bekijken.

Praat er eens over

Wil je al een hele tijd een carrièreswitch maken maar durf je het niet? Wil je iemand vertellen dat je hem of haar lief hebt, of wil je juist verder met een ander maar durf je de knoop niet door te hakken? Het vereist moed om moeilijke beslissingen zoals deze te durven nemen. Te vaak zijn dit de onderwerpen waardoor mensen piekeren en in een depressie of burn-out terecht komen. Als dit herkenbaar is praat dan eens met één van onze coaches, praat erover, een goed gesprek helpt.


Geplaatst

in

door

Tags: