De Maan – Tarotkaart

Onvrede en diepe angst

Je tast in het duister. De Maan heeft als kenmerk dat angst en onvrede jouw leven beheersen. De positieve kant van deze tarotkaart is dat de lichte kant van de maan kan zorgen voor romantiek en een levendig gevoel. De kaart toont echter vaker de treurige kant. De tarotkaart geeft aan dat er angsten zijn waar je de oorzaak niet van kan achterhalen. Dit geeft problemen in het alledaagse leven. Onzekerheid is vervelend en dankzij bange voorgevoelens zul je merken dat je geen steek verder komt.

Interpretatie van De Maan

Op professioneel vlak staat De Maan voor onzekerheid in verband met uitdagingen die je aangaat. De onzekerheid neemt de regie over waardoor het je niet lukt om verder te komen. Deze vicieuze cirkel moet je doorbreken en het beklemmende gevoel moet verslagen worden. Je verstand weet dat de angst onnodig is maar je kunt er gewoon geen grip op krijgen. Deze angsten verdwijnen pas als je de situatie onder ogen gaat zien.

In het donker is alles anders. Het is nu zaak om uit het donker te stappen en naar verlichting toe werkt. Ergens heeft zich een angst genesteld die je spoedig gaat ontdekken. Durf jij je angsten onder ogen te zien? Kun jij ervoor zorgen dat je uit de duisternis kan stappen? Hoe kom je erachter waar de angst vandaan komt? Dat zijn vragen die je jezelf kunt stellen na de wijsheid van deze tarotkaart.

Liefde

Dromerigheid en onzekerheid zijn ook op het gebied van liefde kenmerkend voor De Maan. Merk je dat je onzeker bent om een bepaalde stap te nemen in je relatie? Of sla je de liefde iedere keer af omdat de angst regeert? De mooie ontwikkelingen voor mensen om je heen die wel de stappen maken op het gebied van de liefde staan jou niet aan. Het is zelfs mogelijk dat je nachtmerries hebt omdat je niet kan omgaan met de angst dat je stil blijft staan. Jouw jaloezie kwetsbaarheid is op dit moment in je leven je grootste vijand en juist datgene dat je onder ogen moet zien. Losbreken van de genestelde kwellingen helpen jou om de volgende stappen in je leven te zetten.