De Kluizenaar – Tarotkaart

De kaart van de kluizenaar laat een oude man zien die alleen op de top van de berg staat. Hij heeft een lantaarn in zijn ene hand en een staf in de andere. De berg staat voor ontwikkeling en succes in het leven. De kluizenaar tarotkaart verwijst naar het niveau van spirituele kennis dat hij bereikt heeft. Het laat zien dat deze persoon bereid is om die kennis met anderen te delen. Ook is het een kaart die de weg laat zien die de kluizenaar over de jaren heen heeft bewandeld. In de lantaarn zie je een ster met 6 punten. Deze ster staat ook wel bekend als het Zegel van Salomo. Dit symbool staat voor wijsheid. De staf die hij vasthoudt staat juist weer voor autoriteit en macht.

Interpretatie – een teken van wijsheid

De kaart van de kluizenaar laat je zien dat je op zoek moet naar kennis die uit jezelf komt. De kluizenaar is een persoon die op zoek is naar zijn innerlijke stem. Om die te horen zal je je echt los moeten maken van de menigte, je moet bereid zijn om je eigen weg in te slaan. Wellicht dat je op dit moment overweegt om alleen te zijn. Wees nooit bang om deze kans te grijpen om na te denken.

Luisteren naar jezelf is noodzakelijk om bepaalde gebeurtenissen of herinneringen te verwerken. De Kluizenaar kan ook verwijzen naar je inspanning om actie te ondernemen die echt volledig in lijn ligt met de persoon die je graag wilt zijn. Je zoekt misschien je innerlijke ziel in een poging om te zijn wie je wilt zijn. De kluizenaar laat zien dat je de rust moet pakken om dit te vinden. 

De kluizenaar kaart en de liefde 

Voor een succesvol liefdesleven is het noodzakelijk dat je jezelf leert kennen. De kaart van de kluizenaar kan je laten zien dat je misschien wat tijd nodig hebt om meer te leren over jezelf voordat je een relatie aangaat met iemand anders. Dit kan eenzaam aanvoelen, maar het zal je op het juiste pad zetten voordat je echt de stap maakt. Ook kan de kaart betekenen dat jij en je partner meer over elkaar moeten ontdekken. Jullie zouden moeten nadenken over wat jullie verwachten van een relatie en waar je naartoe wilt groeien. 

Zelf leren wat de Tarotkaarten jou willen vertellen in je dagelijks leven? Maak dan een afspraak voor een tarotlegging via topconsulenten.nl.