De Keizerin – Tarotkaart

De keizerin kaart is te herkennen aan een vrouw die zit op een troon. De natuur is terug te vinden op de kaart door de aanwezigheid van bomen en planten. Dit laat zien dat het hier gaat om de godin van de vruchtbaarheid. Haar wereld wordt geregeerd door Venus. Dit laat zien dat er liefde, harmonie, vruchtbaarheid en luxe te vinden is in deze wereld. De vrouw zelf heeft blond haar gekroond met sterren. Dit duidt op haar goddelijke verbinding met het mystieke rijk. Ze is gekleed in een gewaad met granaatappelmotief dat vruchtbaarheid voorstelt. Ze zit op kussens die zijn geborduurd met een venusteken. Het is een zeer krachtige kaart om te zien en te trekken. 

Interpretatie – invloed van de vrouwelijke kant

De kaart van de keizerin laat ons zien hoe belangrijk onze vrouwelijke kant is voor ons dagelijks leven. Vrouwelijkheid kan geassocieerd worden met vruchtbaarheid, expressie, creativiteit en verzorging. Ze roept je daarom op je te verbinden met schoonheid en geluk in je leven te brengen. Door jezelf te begrijpen en door je sensualiteit te ontdekken ben je in staat om meer geluk te krijgen in het leven. Het is een signaal om lief te zijn voor jezelf en om goed voor jezelf te zorgen.

Deze kaart staat ook symbool voor zwangerschap en moederschap. Je kunt op zoek gaan naar andere kaarten om te bevestigen of ook echt doelt op een kindje of dat het eerder ziet op een zorgzame houding die je aanneemt in het leven. De Keizerin kaart kan namelijk ook staan voor de geboorte van een nieuw idee, zoals bijvoorbeeld het opzetten van een eigen bedrijf. 

De keizerin kaart en de liefde 

De kaart van de keizerin speelt een belangrijke rol voor je liefdesleven. De persoon die deze kaart trekt kan een drang hebben om liefdevol, verzorgend en zorgzaam te zijn. Soms kan de Keizerin wijzen op liefde op de werkvloer. Misschien dat er een college is waar je een oogje op hebt gekregen. Als het op relaties aankomt, is deze kaart een teken van een stabiele, serieuze en toegewijde relatie. Omdat de kaart ook symbool staat voor het moederschap kan de kaart zien op een huwelijk of zwangerschap. Heb je al langer een kinderwens dan kan deze kaart je laten zien dat het tijd is om dit na te streven. Wil je er achter komen wat de Tarotkaarten jou te vertellen hebben? Kies dan vandaag nog voor een tarotlegging op topconsulenten.nl.