De Keizer – Tarotkaart

De keizer is een indrukwekkende kaart om te zien. Deze heerser zit op een troon die is versierd met de hoofden van vier rammen. Zijn astrologische teken is dan ook gelijk de ram. In zijn ene hand heeft hij een scepter vast. Deze staat voor zijn heerschappij en voor zijn macht. In zijn andere hand draagt hij een grote bol, dit is het symbool van het koninkrijk waar hij de baas over is. De lange baard van de keizer staat voor zijn enorme ervaring. Door zijn jarenlange ervaring weet hij wat er voor nodig is om een goed rijk te kunnen beheren. De grote bergen op de achtergrond staan voor zijn vastberadenheid en voor zijn ambitie in het leven. 

Interpretatie – een visie voor de toekomst

De kaart van de keizer staat voor autoriteit, regelgeving, organisatie en vaderlijkheid. De Keizer vertegenwoordigt een strategisch denker die in staat is om plannen te maken voor in de toekomst. Hij is een symbool van de mannelijke kracht. Het is een vaderlijke figuur die structuur weet aan te brengen in het leven. Waar de keizerin voor haar koninkrijk geluk wil creëren, wil de keizer eer en discipline nastreven in het leven. Hij leidt met vaste hand en zorgt ervoor dat zijn rijk blijft bestaan. 

Hoewel hij een ware heerser is weet hij altijd de belangen van anderen hoog in het vaandel te houden. Zie je de keizer kaart in een tarotlezing dan betekent dit dat er een kans is om te groeien in termen van de doelen die je voor jezelf hebt gesteld. Het stelt een succesvolle toekomst voor, zolang je je plan wel op de juiste manier weet vorm te geven. 

De keizer kaart en de liefde 

Hoewel de keizer een zeer serieuze man is, heeft ook een keizer liefde nodig om goed te kunnen regeren. De kaart staat dan ook voor gezond verstand, structuur, discipline en orde op het gebied van de liefde. Relaties rond deze tarotkaart kunnen nogal traditioneel zijn, dit kan lastig zijn voor degene met wie je een relatie hebt. Als persoon vertegenwoordigt de Keizer iemand die ouder en gevestigd is. Dit kan iemand zijn die het moeilijk vindt om zijn gevoelens te uiten. Soms kan deze kaart symbool staan voor een persoon die gedreven wordt door ego en die intimideert. 

Ook benieuwd wat de Tarotkaarten voor jou betekenen? Maak dan vandaag nog een afspraak voor een tarotlegging via topconsulenten.nl.