De Hogepriesteres – Tarotkaart

De Hogepriesteres is een twijfelaar

De Hogepriesteres kenmerkt zich door haar verborgen wijsheid en haar hoge mate van bewustzijn. Ook gaat deze tarotkaart gepaard met conflicten. Verder staat last van twijfels en onduidelijkheid bij deze tarotkaart centraal. In de moderne tarotkaarten draagt de hogepriesteres een blauw kleed waar haar handen op haar schoot rusten. Ook haar kroon heeft wel degelijk een duidelijke betekenis. Het symbool van de vrouwelijke triade. De wassende maan, de volle maan en de afnemende maan. De zwarte en witte zuil met de letters “B” en “J” refereren naar de mystieke tempel van Salomo. De vruchten op de achtergrond kenmerken de vruchtbaarheid. Het water op de achtergrond refereert naar geneeskracht.

Interpretatie

Het contrast tussen zwart en wit duidt op duisternis en licht, dualiteit en conflicten. Je kunt De Hogepriesteres interpreteren als fijngevoelig maar met een enorme onbewuste kracht. Handelen uit intuïtie is de oplossing voor het twijfelende karakter. Zijn er conflicten op jouw pad die vergeving nodig hebben? Ook daar staat De Hogepriesteres voor. Evenals begrip, geduld en consideratie.

Als vrouwelijke tegenhanger van De Magiër staat De Hogepriesteres symbool voor dualiteit en verdeeldheid in jezelf. Het water op de achtergrond is een verwijzing naar de grondstof van het leven en universum. De wijsheid van De Hogepriesteres vertelt dat geen mens minder is dan een ander. Dit is dan ook de belangrijkste boodschap van deze tarotkaart.

Liefde

De Hogepriesteres staat symbool voor intimiteit en genegenheid. Geduld en vergeving versterken de liefde tussen jou en je partner. Wanneer je geen partner hebt wijst deze tarotkaart je op het geduld en open zijn voor een eventuele ontmoeting met jouw zielsverwant. Daar waar de vruchten staan voor vruchtbaarheid kan dit een mooie diepe wens vervullen.

Ben je benieuwd wat de Tarotkaarten jou te vertellen hebben? Laat dan eens een tarotlegging doen op topconsulenten.nl.