De Dwaas – Tarotkaart

Hoe dwaas is deze tarotkaart eigenlijk?

In het algemeen staat De Dwaas voor verwondering, zorgeloosheid en levenslust. Dit brengt vaak chaos met zich mee. Daarnaast wijst De Dwaas vaak op bijzondere gebeurtenissen die zich compleet onverwachts voordoen. Echt gevaar ligt er niet op de loer. Deze tarotkaart is overigens ook kenmerkend voor onschuld en nieuwsgierigheid.

Ook staat deze tarotkaart voor het volgen van jouw roeping. Hij kenmerkt zich voor het leven in het hier en nu vol onbezonnenheid. Hij keert zijn rug niet voor een evolutie en reageert hevig op allerlei impulsen. De Dwaas kan vrolijk genieten van alles wat er op zijn pad komt.

De Dwaas, ook wel De Nar genoemd, is een vertaling van het origineel “The Fool” (of in het Frans “Le Mat”). De iconografie van deze tarotkaart beeld dus een dwaas uit. Deze is zelfs terug te leiden aan de Nar die gedurende de middeleeuwen vrijwel ongestraft zijn mening mocht verkondigen. Een jonge optimist die vertrouwt op intu├»tie en instinct.

Interpretatie

Op positief vlak kun je deze kaart interpreteren als passievol, verlichtend, klaar voor verandering en vooruitgang. Ook staat de tarotkaart in relatie tot prestaties en kansen grijpen. De negatieve betekenissen staan voor waanzin en rondzwerven. Aansluiting proberen te zoeken bij de verkeerde personen en een lange zoektocht naar jezelf.

Daarnaast staat hij in de afbeelding op de rand van een afgrond. De interpretatie daarvan is overigens verschillend en vrij onzeker. Of dit een echte betekenis betreft, daar zijn de meningen echter over verdeeld. Benieuwd wat de tarotkaarten jou te vertellen hebben? Laat dan eens tarotlegging doen.

Liefde

Op het gebied van liefde staat De Dwaas ook voor de levenslustige en vrolijke kant. Spannende en speelse avonturen in overvloed. Ben je tot over je oren verliefd? Een fase als deze kan je ook veel onzekerheid brengen. In dat geval gaat het erom dat je gewoon jezelf blijft en vanuit je eigen kracht uit gaat.