De Dood – Tarotkaart

Op de kaart van de dood zie je de dood op een prachtig wit paard rijden. In zijn hand heeft hij een zwarte vlag met een wit patroon vast. Hij wordt afgebeeld als een levend skelet. De botten zijn het enige deel van het lichaam wat nog bestaat na de dood. Hij draagt een pantser. Dit laat zien dat het gaat om iemand die niet verslagen kan worden. Het witte paard dat hij berijdt staat voor zuiverheid en voor balans in de wereld. Onder hem liggen alle klassen van mensen. Hier zie je de koning naast de arme boer liggen. Dit is om ons eraan te herinneren dat de dood geen onderscheid maakt tussen onze positie in de maatschappij. 

Interpretatie – een teken voor verandering 

De dood is een van de meest gevreesde kaarten in het kaartspel. Toch is dit niet helemaal terecht. Meestal nemen mensen de naam van de kaart letterlijk. Het is niet zo dat de dood kaart altijd betekent dat er iemand in je naaste omgeving dood zal gaan of dat je zelf het loodje zal gaan leggen. De werkelijke betekenis van de kaart Dood is namelijk dat het een van de meest positieve kaarten kan zijn die je maar kunt trekken.

De kaart van de dood geeft aan dat een belangrijke fase in je leven ten einde loopt. Het laat zien dat er een nieuwe periode aan begint te beginnen. Je hoeft alleen maar een deur te sluiten, zodat de nieuwe open zal gaan. Het verleden moet achter je gelaten worden om je te richten op wat er voor je ligt. 

De dood kaart en de liefde 

Als het gaat om liefde en relaties kan de kaart van de dood je wijzen op iets wat niet helemaal werkt. Als je een relatie hebt dan moet je leren om verandering te omarmen. Soms kan deze kaart ook aangeven dat je de relatie wilt beëindigen, al helemaal als het niet echt lekker loopt tussen jullie tweeën. Het is belangrijk om te onthouden dat alle deuren die je sluit de mogelijkheid bieden om weer door te groeien. Het is belangrijk om te onthouden dat de kaarten suggesties zijn, je hebt zelf de keuze om de verandering aan te gaan of niet.Ook benieuwd wat de Tarotkaarten je willen vertellen? Maak dan vandaag nog een afspraak voor een tarotlegging via topconsulenten.nl.