De Tarotkaarten – Hier lees je écht alles

De Magiër

De Magiër wil gezien worden en is kenmerkend voor prestatiedrang. Goed in communicatie en heeft een duidelijke zienswijze. Je hebt zelf alle mogelijkheden om vorm te geven aan je leven. De Magiër staat als middelpunt tussen hemel en aarde.

De Hogepriesteres

De Hogepriesteres kenmerkt zich door haar verborgen wijsheid en haar hoge mate van bewustzijn. Ook gaat deze tarotkaart gepaard met conflicten. Verder staat last van twijfels en onduidelijkheid bij deze tarotkaart centraal.

De Keizerin Tarot

De Keizerin

De keizerin kaart is te herkennen aan een vrouw die zit op een troon. De natuur is terug te vinden op de kaart door de aanwezigheid van bomen en planten. Dit laat zien dat het hier gaat om de godin van de vruchtbaarheid.

De Keizer Tarotkaart

De Keizer

De keizer is een indrukwekkende kaart om te zien. Deze heerser zit op een troon die is versierd met de hoofden van vier rammen. Zijn astrologische teken is dan ook gelijk de ram.

De Hogepriester Tarot

De Hogepriester

De hogepriester is een bijzondere kaart om te trekken. De hogepriester wordt gezien als een bemiddelaar tussen de diepten van de werkelijkheid.

De Geliefden tarotkaarten

De Geliefden

De belangrijke betekenis van de kaart van de geliefden is harmonie, aantrekkelijkheid en perfectie in een relatie. Het vertrouwen en de eenheid die de geliefden hebben geeft elk van hen vertrouwen en kracht.

De Zegewagen tarot

De Zegewagen

De kaart van de zegewagen draait met name over het overwinnen van uitdagingen en het behalen van de overwinning door de controle over je leven te houden. Deze perfecte controle en vertrouwen maakt het mogelijk om ieder obstakel met succes te kunnen overbruggen.

Gerechtigheid Tarotkaart

Gerechtigheid

De kaart van de gerechtigheid is een symbool van waarheid, eerlijkheid en gerechtigheid. De vrouw zit in haar stoel en heeft een weegschaal in haar linkerhand. Deze weegschaal laat zien hoe je intuïtie je logica in evenwicht zou moeten houden.

Tarot De Kluizenaar

De Kluizenaar

De kaart van de kluizenaar laat een oude man zien die alleen op de top van de berg staat. Hij heeft een lantaarn in zijn ene hand en een staf in de andere. De berg staat voor ontwikkeling en succes in het leven. De kluizenaar tarotkaart verwijst naar het niveau van spirituele kennis dat hij bereikt heeft.

Tarotkaart Het rad van fortuin

Het rad van fortuin

Het Rad van Fortuin is een van de kaarten die bij veel mensen tot de verbeelding spreekt door de unieke symboliek. In het midden van de kaart zie je een reusachtig wiel wat is voorzien van esoterische symbolen.

Kracht Tarot

Kracht

Deze kaart staat voor het ontstaan van intense gevoelens. Deze kaart kan dan ook duiden op een sterke relatie, maar ook op een bepaalde wrijving in je eigen relatie.

Gehangene Tarot

Gehangene

Op de kaart van de gehangene zie je een man die ondersteboven hangt. Deze boom is diep in de onderwereld geworteld. Deze boom weet de hemel te ondersteunen. De man heeft een vrij vriendelijk en rustig gezicht, dit laat zien dat hij zelf aan de boom is gaan hangen.

Tarotkaart De Dood

De Dood

Op de kaart van de dood zie je de dood op een prachtig wit paard rijden. In zijn hand heeft hij een zwarte vlag met een wit patroon vast. Hij wordt afgebeeld als een levend skelet.

Matigheid Tarot

Matigheid

Op de kaart van de matigheid staat een engel met vleugels. Deze engel kan zowel mannelijk als vrouwelijk zijn, dit is niet helemaal duidelijk. Een voet van de engel staat in het water. Dit staat natuurlijk voor de invloed van het onderbewuste. 

Tarotkaart De Duivel

De Duivel

Deze tarotkaart laat je de duivel zien. Deze duivel komt voor in de vorm van een enorme geit, ook wel zijn vertoning onder de naam Baphomet. De duivel is niet alleen half geit en half mens, maar heeft ook vleermuisvleugels en een omgekeerd pentagram op zijn voorhoofd.

Toren Tarot

De Toren

De Toren kaart laat je een hoge torenspits op de top van een berg zien. Een bliksemschicht raakt de toren en laat hem in brand opgaan. Vlammen slaan uit de ramen en mensen springen uit wanhoop naar buiten toe.

Tarotkaart De Ster

De Ster

De Ster kaart laat een vrouw zien die hurkt aan de rand van een kleine vijver. Zij houdt twee vaten met water vast. De ene bak giet het water uit naar het droge land, dit wordt gedaan om het land vruchtbaar te maken. Het groene land laat zien dat dit inderdaad is gelukt.

Tarotkaarten de maan

De Maan

Je tast in het duister. De Maan heeft als kenmerk dat angst en onvrede jouw leven beheersen. De positieve kant van deze tarotkaart is dat de lichte kant van de maan kan zorgen voor romantiek en een levendig gevoel.

De Zon Tarot

De Zon

De kaart van de zon staat voor optimisme en geluk. Deze kaart laat zien dat er altijd licht aan het einde van de tunnel te zien is. Zoals je weet is de zon de bron van al het leven op onze planeet. 

Tarotkaart Het Oordeel

Het Oordeel

De kaart van Het Oordeel laat ons zien dat het tijd is om na te denken over alle daden die we hebben begaan in het leven. Het zien van deze kaart kan je laten zien dat je jouw intenties op een rijtje moet zetten. Doe je wel echt wat je moet doen?

Tarot De Wereld

De Wereld

De Wereld kaart is voorzien van een dansende figuur op het midden van de kaart. De dansende figuur op de kaart heeft één been gekruist over het andere en heeft een staf vast. Deze figuur staat voor de beweging en groei die we meemaken in het dagelijks leven.

Tarotkaart De Dwaas

De Dwaas

In het algemeen staat De Dwaas voor verwondering, zorgeloosheid en levenslust. Dit brengt vaak chaos met zich mee. De Dwaas wijst vaak op bijzondere gebeurtenissen die zich compleet onverwachts voordoen. Echt gevaar ligt er niet op de loer.

Tarot Pentakels Aas

Pentakels Aas

De kaart van de Pentakels Aas is te herkennen aan een enkele mysterieuze hand die uit de wolken komt. In de hand zit een soort gouden munt met een pentagram gegraveerd op het oppervlak. Dit pentagram wordt geassocieerd met het element aarde.

Pentakels 2

Pentakels 2

De kaart Pentakels 2 is te herkennen aan de man die danst terwijl hij jongleert met twee grote munten. De pentakels zijn omgeven door het teken van de oneindigheid.