Site pictogram topconsulenten.blog

Wat kan een kaartlegger voor jou betekenen?

Nagenoeg iedereen is wel bekend met de bekende Tarot kaarten. Zoals je wellicht al weet zijn dit kaarten die je meer zouden kunnen laten zien over je verleden of over je toekomst. Dat is hoe een kaartlegger het zou uitleggen. Toch zijn er maar weinig mensen die echt weten wat kaartleggers doen en welke soorten kaarten er precies worden gebruikt. Om je hier wat meer over te laten zien hebben we in dit artikel alles voor je op een rijtje gezet rondom kaartleggingen. Door dit goed door te nemen kan je voor jezelf nagaan of het iets is wat jij ook ooit wilt proberen.

Wat doet een kaartlegger eigenlijk?

We laten je straks meer zien over de verschillende soorten kaartleggingen die er bestaan. Maar voor het zover is kijken we eerst even naar de functie van een kaartlegger. Zoals je wel aan de naam kunt zien is een kaartlegger een persoon die bepaalde kaarten kan leggen. In veel gevallen zal het hier om de Tarot kaarten gaan. Hier komen we zo nog even op terug. Kaartlezen is een manier om de vragen van mensen te beantwoorden of hen te adviseren over hun zorgen. Dit met behulp van speciale kaarten. Aanvankelijk werden tarotkaarten gebruikt voor spelletjes. Echter gebruiken veel mensen ze vandaag de dag om meer te leren over wie ze zijn en waar ze voor staan.

Naast de reguliere kaartlezing heb je ook nog ja/nee lezingen. Een ja/nee tarotlezing is vaak een vraagstelling met een snel ja of nee antwoord. Dit zijn speciale lezingen die gebruikt kunnen worden als het antwoord voor die persoon al vast staat. Je kunt natuurlijk altijd met de kaartlegger bespreken wat voor soort kaartlegging je eigenlijk wilt volgen. De keuze voor de lezing is afhankelijk van de vragen die je graag wilt beantwoorden tijdens de sessie.

Werken kaartlezingen van een kaartlegger echt?

Veel mensen vragen zich af of kaartlezingen echt werken. Dit is echter volledig afhankelijk van de vraag wat je als echt ziet. Er is geen bewijs dat een kaartlegger echt in de toekomst kan kijken of dat er engelen zijn die kaarten hebben gemaakt voor de mensheid. Wat alleen wel zo is, is dat je aan de hand van iemand zijn onderbewustzijn bepaalde wensen en behoeftes naar voren kunt halen. Dit is dan ook gelijk wat er bij een kaartlegging gebeurd.

Door te kijken naar de symbolen en door te bekijken wat deze voor jou betekenen wordt er een advies gegeven. Als je bijvoorbeeld nadenkt over een andere baan dan zou een kaart met de Avonturier je kunnen laten zien dat je iets nieuws moet proberen in je leven. Het werkt alleen als je er zelf voor open staat. Als je bereid bent om te kijken naar je wensen in je onderbewustzijn. Stel je je niet open en ben je niet bereid om kritisch naar jezelf te kijken? Dan is een kaartlezing niet echt iets voor jou.

Bekende kaartleggingen – welke kaarten zijn er allemaal?

In tegenstelling tot wat er nog wel eens wordt gedacht is het niet zo dat er maar een vorm van kaartlegging bestaat. Hoewel Tarot kaarten de meest bekende soort kaarten zijn om te gebruiken zijn er ook een aantal andere kaarten te vinden. We hebben het wat makkelijker voor je gemaakt door deze hieronder op een rijtje te zetten:

Tarot kaarten

Tarot bestaat al sinds de 15e eeuw en is een kaartspel dat verdeeld is in de Major en Minor Arcana. De eerste bestaat uit 22 zeer symbolische afbeeldingen die lagen op lagen van betekenis met zich meedragen. De laatste staat dichter bij een normaal kaartendeck van 56 kaarten. Verdeeld in vier kleuren (toverstokken, zwaarden, bekers en pentagrammen).

Doordat de symbolen zeer universeel zijn kan Tarot door iedereen worden gebruikt. Het wordt met name gebruikt om onderbewuste emoties naar boven te halen. Zo kan de kaart van de Dood bijvoorbeeld staan voor het afscheid nemen van een geliefde. Het kan ook staan voor het achterlaten van een deel van je oude persoonlijkheid.

Lenormand kaarten

Lenormand kaarten zijn ontstaan aan het einde van de 18e eeuw en lijken in veel opzichten op Tarot kaarten. Al zijn er wel een aantal verschillen. Het was en is altijd een eenvoudige manier geweest om je leven in kaart te brengen. Deze kaarten zijn dan ook gelijk wat minder spiritueel dan de bovenstaande kaarten. Deze kaarten geven zeer specifieke antwoorden op je vragen. Dit maakt het een toegankelijke keuze voor veel mensen. Tarot helpt je meer te begrijpen over onderwerp spiritualiteit. Lenormand geeft je informatie die je kunt gebruiken om je echte problemen op te lossen.

Engelenkaarten

Engelenkaarten zijn weer ander soort kaarten die je kunt kiezen bij een kaartlegger. Deze kaarten bevatten vaak inspirerende en motiverende woorden en zinnen. Er wordt beweerd dat de kaarten geïnspireerd zijn door de engelen zelf. Al is het natuurlijk gewoon een pak kaarten wat is bedacht. De kaarten zijn vaak versierd met foto’s van engelen of met andere spirituele beelden. Op deze beelden wordt verwezen naar de woorden op de kaart. Het bijzondere aan engelenkaarten is dat je er niet echt een training voor moet hebben gehad om ze te kunnen leggen. In tegenstelling tot Tarot kaarten kunnen Engelenkaarten dan ook zelf gelegd worden.

Een kaartlegging met een kaartlegger inplannen?

Door de informatie uit dit artikel heb je als het goed is een beter beeld gekregen over de verschillende soorten kaartleggingen die er gekozen kunnen worden. Mocht je het leuk vinden om zelf eens in contact te komen met een kaartlegger dan kan dit natuurlijk. Onze site geeft je een volledig overzicht van kaartleggers die jou kunnen helpen met een eerste kaartleggingen. Wellicht leer je iets over jezelf wat je nog niet wist. Ondanks de uitkomst is het altijd interessant om eens een kaartlegging bij te wonen, al helemaal als het over jezelf gaat. Maak vandaag nog gebruik van ons zoekformulier om de geschikte kaartlegger te vinden!

Mobiele versie afsluiten