De reis naar spirituele vrijheid - TopConsulenten

De reis naar spirituele vrijheid

Spirituele vrijheid is sterker dan alles wat de meeste mensen zich kunnen voorstellen, en het is altijd hier in ons. Toch zien mensen het niet of weten ze niet wat het is.

Zelfonderzoek en de reis naar spirituele vrijheid

Mensen geloven bijna alles wat hun ego hen vertelt, en dus is het zoeken naar gedachten en overtuigingen het begin van de spirituele reis. Het moet gedaan worden. Zolang een persoon gelooft dat al zijn gedachten en overtuigingen correct zijn, zitten ze in de val. Spirituele vrijheid is geen geloof om te geloven; het is een realiteit.

Zelfs beginnen met het onderzoeken van het ego kan ook moeilijk zijn, omdat het onbewuste ego de ultieme insider is. We zijn er zo aan gewend om onze gedachten te geloven en te denken dat ze bij ons horen dat we onvoorwaardelijk zowat elke gedachte in ons hoofd accepteren. Meestal accepteren we niet alles wat anderen ons vertellen.

Het niveau om jezelf te leren kennen is het begin van het spirituele pad, en dit onderzoek is onderdeel van het cultiveren van zelfkennis, zodat men kan identificeren wat vrijheid is. Zonder enig mentaal begrip ervan, worden mensen gemakkelijk afgeleid door het geloof of gevoel dat er door hen heen gaat. Discipline en actie zijn vaak van vitaal belang bij het doen van onderzoek naar je eigen spirituele vrijheid.

Als je nieuw bent op het spirituele pad, laat je dan adviseren door een van de consulenten op TopConsulenten.nl