De Wereld – Tarotkaart

De Wereld kaart is voorzien van een dansende figuur op het midden van de kaart. De dansende figuur op de kaart heeft één been gekruist over het andere en heeft een staf vast. Deze figuur staat voor de beweging en groei die we meemaken in het dagelijks leven. Het laat zien dat het leven eeuwig is en dat het altijd in beweging is. De groene bloemenkrans die de centrale figuur omringt staan voor succes, terwijl de rode linten staan voor oneindigheid. Er staan vier figuren op elke hoek van de kaart. Dit zijn de Schorpioen, Leeuw, Waterman en Stier. Deze dieren staan voor de vier hoeken van het universum. 

Interpretatie – innerlijk en uiterlijk op een lijn

Trek je de kaart van de Wereld dan staat dit over het algemeen voor eenheid en heelheid. Deze bijzondere kaart staat voor het moment waarop de innerlijke en de uiterlijke wereld één geheel worden. In sommige tradities wordt dit ook wel beschreven als het Nirvana. Het laat zien dat er meer is dan alleen het uiterlijk, het laat zien dat het innerlijk van groot belang is voor het creëren van de juiste balans in het leven. De kaart van de Wereld laat zien dat je een verlangen hebt om op verschillende manieren terug te geven aan de wereld om je heen. Je  zet je in om van de wereld een betere plek te maken omdat je begrijpt dat alles met elkaar verbonden is.

De Wereld kaart en de liefde 

Trek je de Wereld kaart dan laat dit zien dat je op dit moment veel dankbaarheid ondervindt uit je relatie met je partner. De Wereld kaart staat dan ook gelijk voor voltooiing en geluk. Soms kan deze kaart zelfs suggereren dat je naar de volgende stap in je relatie gaat, denk bijvoorbeeld aan een huwelijk of aan het stichten van een gezin. Als je deze fase in het leven af hebt gerond dan is het tijd om naar voren te kijken en om verder te groeien. Zelfs als je single bent staat de kaart voor een gevoel van vervulling en geluk. Voordat je een relatie aangaat, moet je je namelijk een compleet persoon voelen. Voordat je dit gevoel van voldoening hebt bereikt ben je niet klaar om een relatie te beginnen. 

Wil je er achter komen wat de Tarotkaarten jou te vertellen hebben? Kies dan vandaag nog voor een tarotlegging op topconsulenten.nl.