Tips om stress te verminderen

4 tips die effectief stress verminderen

tips voor het verminderen van stressStress verminderen. Van tijd tot tijd heeft iedereen wel eens last van stress. De rekeningen zijn naar het plafond gestapeld, je kind slaagt niet op school, jouw werk verbruikt bijna elke minuut van de dag en de auto maakt nu een grappig geluid. Zorg is de gebruikelijke reactie op dagelijkse problemen en dit loopt vaak uit op stress. Stress verminderen, hoe ga je dat nu aanpakken?

 Er zijn meerdere definities voor het woord “stress”. Een goede omschrijving is: fysieke, mentale of emotionele spanning. Hoe je het ook definieert, je vraagt ​​je waarschijnlijk af hoe je je een weg baant door dit soort stressvolle situaties. Hier zijn 5 tips om effectief stress te verlichten.

Tips die stress verminderen

Oefen Yoga

De gezondheidsvoordelen van yoga zijn goed gedocumenteerd. Yogahoudingen (Asanas) en yoga-ademhaling (Pranayama) zijn gericht op het verenigen van lichaam en geest. Wanneer dagelijks wordt beoefend, is aangetoond dat yoga de luchtwegefficiëntie verhoogt terwijl het de snelheid ervan vermindert, de hartslag verlaagt, de bloeddruk verlaagt en de flexibiliteit en kracht van het lichaam verbetert. Over het algemeen ontspant het de lichaamsspanning en helpt het je bij het verlichten van stress. Trek de stress uit je lichaam en adem goede energie in.

Stress verminderen door te wandelen in de natuur

Tips om stress te verminderenRegelmatig genieten van een wandeling in de natuur geeft je lichaam niet alleen lichaamsbeweging, maar het bezorgt je ook een vibratie die de geest kalmeert en de psyche opnieuw in balans brengt.

Je diepe intrinsieke verbinding met de natuur is een tegengif tegen stress. Wil je stress verminderen? Probeer dan gewoon eens regelmatig te gaan wandelen.

Stress verminderen door te mediteren

Je geest zuiveren en je hart openen met een korte meditatie houdt je gecentreerd, gericht op liefde en vrede. Sluit je ogen en waan je in je hart. Blijf erin totdat je stralende kleuren ziet. Korte meditaties gedurende de dag zullen je spiritueel gecentreerd en stressvrij houden. Stress verminderen door te mediteren, je zult er versteld van staan.

Eet chocolade, drink thee en lees een boek

Soms zijn de simpele geneugten het beste om stress te verminderen. Een kopje thee, een greintje chocolade op een ontspannen stoel met je favoriete boek. Gebeden of meditaties kunnen je weer op je gemak stellen. Chocolade is meer dan alleen een troost-maaltijd. Het maakt endorfines vrij uit de hypofyse, een natuurlijke pijnstiller om je lichaam te ontspannen. Kruidenthee heeft ook een kalmerende werking. En om je geest te kalmeren en je hart te verheffen, kan een inspirerend boek een blijvende verandering teweegbrengen.

Heb je erg regelmatig last van stress en spanningen in het dagelijks leven? Lees dan eens meer over verandering en groei.

Wil je eens praten over het verminderen van stress? Praat dan eens met een stress-coach.