Site pictogram topconsulenten.blog

Slecht humeur? 4 Tips om je snel beter te voelen

Het is echt niet zo verrassend dat we soms een slecht humeur hebben. Over het algemeen hebben veel mensen een hectisch en gecompliceerd bestaan. Dit komt misschien door het hebben van een gezin dat veel aandacht nodig heeft. Een nog drukkere carrière. Vrienden en kennissen die veel tijd van jou vragen.

Balans als medicijn tegen een slecht humeur

Een goede balans in de hectiek van je leven, daar zou je wel eens het slechte humeur mee kunnen verslaan. Met zoveel dingen aan de hand is het niet zo schokkend dat irritaties ontstaan door iets als iemand die je ‘s ochtends in de auto afsnijdt. Of wanneer je koffie op jouw toetsenbord morst. Dit kan je woest maken en je hele dag verpesten. Ruzie maken met iemand over een onbelangrijk onderwerp is vaak een gevolg.

Dit lijken misschien cliché-voorbeelden, maar er zijn zoveel dingen die kunnen gebeuren die ons pijn doen en ervoor zorgen dat onze gemoedstoestand volledig verschuift naar een negatieve. Als je je slecht voelt is het net een sneeuwbaleffect dat invloed heeft op al het andere dat vanaf dat moment plaatsvindt. Dit sneeuwbaleffect kan zo vervelend zijn voor jou en voor de mensen om je heen. Een slecht humeur.

Dus nu zit je er diep in. Iets heeft je humeur omgegooid en je bent verergerd. Niets lijkt jouw kant op te gaan. Je pessimisme en stress is in overvloed aanwezig. Ok-stop! Als je merkt dat je je somber en pessimistisch voelt over dingen, zijn er manieren om je slechte humeur te veranderen en je beter te voelen?

Een goede balans tussen de korte en lange termijn taken kunnen ervoor zorgen dat je meer dingen af kan maken en sneller bevredigd wordt met een resultaat. Dit voorkomt dat iedere dag hetzelfde lijkt. Momenten van zelfreflectie door het nemen van pauzes voorkomt dat je blijft hangen in de waan van de dag. De waan die je aan het einde van de dag doet afvragen wat je nou eigenlijk bereikt hebt.

Probeer een slecht humeur direct te verslaan

De welbekende sleur van het leven kan je soms in een vervelend en slecht humeur brengen. Doorbreek deze gemoedstoestand zo snel mogelijk! Je hebt er namelijk niets aan. Wanneer je vol positiviteit in het leven staat staan er mooie dingen op je te wachten. Hiermee bereik je ook een hogere mate van geluk. Hieronder lees je wat tips die je misschien helpen om een slecht humeur te verslaan.

Tips om een slecht humeur te voorkomen

Sta boven jezelf

Niet letterlijk, maar bekijk jezelf van bovenaf. Dit is een oefening in aanwezig zijn en je focussen op het hier en nu. Wanneer we ons slecht gaan voelen, begint onze aandacht snel te bewegen van herinnering naar herinnering, taak naar taak, toekomst of verleden. Wanneer je merkt dat je uit jezelf kunt stappen, zie je dat je letterlijk in het moment bent en wat nu belangrijk is. Niet de dingen die je moet doen of niet doet, of dingen die angst veroorzaken. Jezelf gronden in het huidige moment maakt echt een verschil in hoe je je leven ervaart en je beseft je waar je controle over hebt: op dit moment.

Relativeer

Vergeet niet wat er op andere plekken in de wereld plaatsvind en vergelijk dit met jouw huidige situatie. Niets duurt eeuwig, en wat we zeker weten is dat het leven cyclus is met ups en downs. Nuttig dus om te leren om op een kalme, vreedzame en evenwichtige manier met het leven om te gaan. Geniet van de goede dingen en concentreer je niet teveel op de niet-zo-goede dingen. Ze gaan snel genoeg voorbij en worden herinneringen, met nieuwe kansen en mogelijkheden voor geweldige avonturen die voor de boeg liggen.

Ga voor een wandeling

Soms, als we moeite hebben ons te concentreren, of in een stemming zijn waarin niets goed voelt, dan helpt het om naar buiten stappen en genieten van wat frisse lucht.

Dat maakt dat een groot verschil in het veranderen van de energie in jezelf. Elke vorm van oefening is goed, maar zelfs een korte wandeling kan een wereld van verschil maken.

Trakteer jezelf

Wanneer voel jij je goed? Luisteren naar je favoriete afspeellijst en ronddansen als niemand kijkt? Wat het ook is, DOE HET. Geef jezelf de kans om te ontspannen. Heb je even behoefte aan een goede wellness verzorging? Geniet van iets dat je verwend en vrolijk laat voelen. Het kan zo simpel zijn als een uur eerder naar bed gaan, maar wat het ook is, doe het gewoon.

TopConsulenten is het platform waar je kunt praten over persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Iets wat je kan helpen om niet meer in een slecht humeur te raken. Vraag jij je af waar de kwelling zit? Praat er eens over met een onafhankelijke coach.

Mobiele versie afsluiten