Site pictogram topconsulenten.blog

Waarom is de Maanstand zo belangrijk?

De maanstand

Indien je interesse hebt in astrologie dan kan de maanstand erg interessant zijn om in de gaten te houden. Zo zijn er veel mensen die denken dat de stand van de maan in verband staat met je ritme in het dagelijks leven. Aan de hand van de maanstand zou je anders in het leven moeten staan. Om je hier wat meer te laten zien hebben we in dit artikel de belangrijkste informatie rondom de maandstand voor je op een rijtje gezet!

Waarom is de maanstand eigenlijk zo belangrijk?

Hoewel er nog niet voldoende onderzoek naar is gedaan zijn er veel mensen die psychologische veranderingen ondervinden als er een nieuwe maanstand is aangebroken. Hier is mogelijk wel een verklaring voor te geven. Alles in het lichaam communiceert namelijk via een bepaald soort ritme. Dit ritme kan echter van slag zijn. Hierdoor kun je meer stress ondervinden dan normaal. Dit geldt vooral tijdens de wisseling van de seizoenen. Wanneer de ritmes het meest drastisch lijken te verschuiven. 

Verstoringen in het ritme worden door het lichaam soms ervaren als een soort ziekte. Er is een reden waarom baby’s in de armen worden gewiegd om ze rustig te krijgen. Dit helpt namelijk om het ritme aan te passen. Als kinderen na de zomer weer naar school gaan is er vaak zo’n extreme verandering in het ritme dat ze vatbaarder worden voor ziektes. Dit kan ook bij volwassenen gebeuren. Sommige mensen denken dat een verandering van de maanstand kan zorgen voor deze vervelende vatbaarheid voor onder andere ziektes. 

De verschillende maandstanden

Indien je jouw ritme wilt herstellen aan de hand van de maandstand dan is het natuurlijk noodzakelijk om naar de stand van de maan zelf te kijken. We maken over het algemeen onderscheid tussen vier verschillende soorten maandstanden. Hieronder hebben we de maandstanden en de bijbehorende beschrijving voor je op een rijtje gezet. Zo weet je wat je kunt doen om de balans weer op te zoeken.

Nieuwe Maan

De nieuwe maan is de eerste fase van de maan. Dit maakt het de ideale tijd om een visie te creëren van de manier waarop je jezelf, je leven, relaties en ervaringen wenst te ervaren. Dit is dan ook echt de periode waarin je nieuwe voornemens zou moeten implementeren in je leven. Je kunt bijvoorbeeld een dagboek bijhouden waar je jouw doelen in schrijft. Veel mensen ervaren dat zij zich in deze periode het meest energiek voelen.

Wassende maan

Als de maan groter wordt aan de hemel spreken we van een wassende maan. Het wordt ook wel eens een groeiende maan genoemd omdat hij steeds groter wordt. De periode van de wassende maandstand is een goed moment om op onderzoek uit te gaan en actie te ondernemen om naar je doelen toe te werken. Het is een tijd om informatie te verzamelen over hoe je eigenlijk te werk moet gaan. Zie het als de tweede stap in het proces van persoonlijke ontwikkeling. 

Volle maan

Een volle maan is een tijd waarin er veel energie op aarde te vinden is. Het is een tijd waarin je emoties zullen worden uitvergroot. Dit betekent dat je goed in je vel moet zitten. Dit is een tijd waarin veel mensen met veel passie aan het werk gaan om hun doelen te behalen. 

Afnemende maan

De afnemende maan komt voor in de dagen die volgen op de volle maan. Dit is een prachtige tijd om je te concentreren op de gebieden in je leven die je graag eens flink onder handen wilt nemen. Het is niet zo dat je niet hoeft te weten hoe je de veranderingen moet maken of hoe je de obstakels in je leven moet opruimen. Het gaat er alleen om dat je ze weet te identificeren. Door deze te identificeren kun je later een plan van aanpak opstellen. 

Heeft de maanstand effect op jou?

Hoewel er nog echt wel meer onderzoek nodig is om een duidelijk oordeel te vellen over de maanstand is het wel leuk om te kijken of je zelf veranderingen ondervindt tijdens de bovenstaande periodes. Praten over Astrologie kan op TopConsulenten.

Mobiele versie afsluiten